Mere fart på ældre iOS enheder

Posted · Add Comment

Fik en lidt ældre iPad (3. gen) i hænderne her den anden dag og spurgt om jeg kunne gøre den lidt hurtigere.
Der er sikkert flere der har 2. eller 3. gens iPads liggende stadigvæk og de er faktisk rimeligt brugbare selvom de har nogle år på bagen.
Allerførst vil jeg anbefale en nulstilling. Hvis det er en ældre iPad er der måske ikke så meget vigtigt på den alligevel og du kan virkelig mærke forskel hvis du gendanner/nulstiller den og sætter op som helt ny iPad.
Men om du vælger at nulstille eller ej, kan du genvinde noget hastighed ved at slå to kontakter til. Dette trick virker både på iPhone og iPad.

Begge ligger under Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed.

image

image

Formindsk bevægelse vil fjerne en stor del animationer i hele brugerfladen på din iOS enhed. Der gør tingene en del mindre elegant, men sparer også processoren for en del arbejde og frigør dermed flere “kræfter” til dig.

 

Det samme gør sig gældende for Forøg kontrast > Reducer gennemsigtighed. Brugergrænsefladen har flere steder elementer der er halvgennemsigtige hvor processoren skal bruge kræfter på at “regne” flere lag grafik ud af gangen. Uden dette er der også lidt mindre elegance, men mere maskinkraft til dine opgaver.

Håber nogle kan bruge disse tips.